DesignView на EUIPO вече с интегрирани бази данни на националните патентни офиси в ЕС

screenshot-of-DesignView-Image-Search-tool-of-EUIPO / скрийнщот-на-инструмента-за-търсене-на-визуално-сходни-дизайни-DesignView-Image-Search-на-СЕСИС

DesignView на EUIPO вече с интегрирани бази данни на националните патентни офиси в ЕС

Службата на ЕС за интелектуална собственост (СЕСИС/EUIPO) информира заинтересованите институции, бизнеса и физическите лица, че от 6 май 2024 г. инструментът DesignView Image Search, предназначен за търсене на визуално сходни дизайни вече работи с разширени функции, съобщават от Патентното ведомство.

DesignView е най-голямата безплатна онлайн база данни за дизайни в света. Новата функционалност на инструмента, която е част от програмата за цифрова трансформация на Службата, дава достъп до базите данни на всички национални патентни офиси в ЕС. Тя ще улесни потребителите, тъй като търсачката помага за автоматичното сравняване на техните дизайни със съществуващите в DesignView.

От Службата на ЕС за интелектуална собственост изказват благодарност на националните ведомства за тяхното сътрудничество и подкрепа за интегрирането на техните бази данни в DesignView.

Търсене на дизайни в ЕС и извън него: DesignView

TOP