Българо-марокански бизнес форум

Българо-марокански бизнес форум

Във връзка с проведени двустранни консултации с Кралство Мароко и изразено от двете страни желание за активизиране на двустранните търговско-икономически отношения, е отправена покана към министъра на икономиката и индустрията на България да осъществи посещение в Кралството, като визитата се съчетае с провеждането на двустранен бизнес форум с участието на браншови организации и фирми, съобщават от ИАНМСП.

Целта на събитието е да послужи за платформа за разширяване на контактите между бизнес средите от двете страни, както и да бъдат определени нови сектори от взаимен интерес за икономическо сътрудничество. По този начин ще бъдат разкрити нови възможности за обмен на идеи и идентифициране на конкретни инициативи за активизиране на търговско-икономическото сътрудничество, в т.ч. и за увеличаване на двустранния стокообмен. Мароканската страна е изразила също готовност да оказва съдействие на български фирми да развият своя потенциал за търговско-икономически „излаз“ към други страни от африканския континент, където Кралство Мароко е добре позиционирано.

Като възможни сектори и области за развитие на икономическото и търговското сътрудничество между България и Мароко са посочени селското стопанство, туризма, киното, образованието и научните изследвания и др. Отправена е покана към българските строителни компании да се включат в процеса на разширяване на ж.п. линиите до градовете Казабланка, Маракеш, Агадир; да участват в изграждането на инфраструктурата във връзка с домакинството на Кралство Мароко на Купата на африканските нации по футбол през 2025 г., както и на Световното първенство по футбол през 2030 г.

Предвид предприетите от двете страни инициативи за активизиране на търговските отношения, както и потенциалната възможност да бъдат организирани бизнес събития с В2В срещи в Мароко, можете да заявите предварителен интерес за участие в срок до 06.06.2024 г.

Линк за регистрация

TOP