Покана до българските винопроизводители за участие в международния конкурс „Вино Словения“ чрез изпращане на мостри

Wine tasting set in the light summer environment. Custom wine tasting concept / Сет за дегустация на вино в лека лятна обстановка

Покана до българските винопроизводители за участие в международния конкурс „Вино Словения“ в гр. Горня Радгона чрез изпращане на мостри

От 8 до 12 юли 2024 г. в гр. Горня Радгона, Словения ще се проведе 50-то издание на седмицата на виното „Vino Slovenija”, съобщават от ИАНМСП. Организаторите на събитието от Помурски панаир в гр. Горня Радгона, изпращат специална покана до българските винопроизводители, вкл. на био вина, за участие в тазгодишното, юбилейно, издание на конкурса. Поканата е свързана и с предстоящото участие на България като страна партньор в международното изложение за земеделие и селско стопанство „АГРА 2024“, гр. Горня Радгона от 24 до 29.08.2024 г. Идеята е да се привлече вниманието върху страната ни като водещ винопроизводител в Европа. Участие в конкурса ще вземат и винопроизводители от Италия, Австрия, Словения и Германия.

Срокът за подаване на заявка за участие е 14 юни на следния имейл адрес: info@pomurski-sejem.si. Участието се осъществява чрез изпращане на мостри, съответно по 6 бр. бутилки от всеки вид вино (1 l. или 0,75 l.). Таксата за участие за всеки вид поотделно е 50 eвро, като при 10 и повече вида вино, таксата е 42 eвро без ДДС. Сумата се заплаща преди началото на конкурса. Участието с 5 или повече вида вина е преференциално, което означава че организаторите ще публикуват логото на винарната на своята страница в интернет, ще поемат рекламата в социалните мрежи (Фейсбук и Инстаграм) и ще предоставят 2 безплатни билета за посещение на изложението „АГРА 2024“.

Мострите за участие в конкурса се изпращат между 24 и 28 юни 2024 г. на следния адрес: Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona, Slovenija.

Допълнителна информация: https://www.vinoslovenija.si/en/

За контакти с организаторите: г-жа Леа Вучко от Помурски панаир: тел. +386 2 564 2 112, електронна поща: lea@pomurski-sejem.si.

Оценяването на вината ще се извърши между 8 и 12 юли 2024 г. от международно жури, което включва представители на Словения, Австрия, Хърватия и Чехия.

TOP