Трето издание на конкурса „Наука с бъдеще“

Konkurs-nauka-za-inovacii-biotehnologii-umni-tehnologii-izkustven-intelekt

Фондация „Америка за България“ обяви третото издание на конкурса „Наука с бъдеще“. На фокус са биотехнологиите, изкуственият интелект (AI) и умните технологии.

Конкурсът е за проектни предложения на изследователи, учени и инженери на възраст между 16 и 40 години с идеи с приложна насоченост в биотехнологиите, изкуствения интелект и умните технологии, които да решават съществуващи проблеми и да имат потенциал за внедряване в практиката. Основната цел на конкурса е да насърчи и стимулира ранния етап на развитие на техните разработки и продукти.

Одобрените проекти ще получат финансиране между 5 000 и 25 000 лева.

Крайният срок за подаване на кандидатури е 15 май 2023 г. до 23:59 ч., чрез интернет страницата на конкурса.

Партньори на Фондацията в конкурса са Фондация „Красива наука“; София Тех Парк; Център за приложни изследвания и иновации – CASI; Професионална асоциация по роботика и автоматизация – PARA; Клъстер Изкуствен интелект България; Биотехнологичен и здравен клъстер и Европейски софтуерен институт.

Въпроси, свързани с условията за участие, могат да се задават до 14 ч. на 4 април 2023 г. на посочения в конкурсната страница имейл. Отговори ще бъдат предоставени чрез разяснителен уебинар, който ще се проведе на 6 април 2023 г. във Фейсбук профила на Фондацията.

Фондация „Америка за България“ работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и свързаните с това демократични институции в страната. В областта „Бизнес, предприемачество и технологии“ Фондацията си сътрудничи с професионални организации, университети, изследователи и представители на бизнеса, които се стремят да развиват жизнена предприемаческа среда и да прилагат иновативни практики и съвременни технологии. Повече информация може да намерите на https://us4bg.org/bg/.

TOP