Конкурс „Наградите на БАИТ” за 2023 година

Конкурс „Наградите на БАИТ” за 2023 година

Отворена е регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2023 г. В него могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. За категориите могат да кандидатстват и компании, които не са членове на БАИТ.

Регистрацията е безплатна и ще бъде отворена до 24.00 ч. на 15 декември 2023 година. 13-ото издание на конкурса ще определи носителите на 8 отличия в следните категории:

  • Образователна награда;
  • Младежка награда;
  • Журналистически принос;
  • Публична администрация;
  • StartUp Компания;
  • Успешен български ИКТ продукт/услуга;
  • Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика;
  • Награда за специален принос.

Седем от категориите на конкурса дават възможност в надпреварата да се включат ученици, студенти, журналисти, компании-разработчици на софтуер, компании-ползватели на софтуер, стартъпи, образователни институции и публични администрации (общински и държавни). Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, и за тази категория не се подават кандидатури.

Новости в това издание има в категориите Успешен български ИКТ продукт/услуга и Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика. Кандидатите могат да представят информация за реализирани ESG проекти – примери за конкретни ESG инициативи, които компанията е предприела през изминалата година и какво въздействие са имали.

Категорията „Образователна награда“ тази година търси да отличи компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти, като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или са създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите (https://bait-awards.bg/pages/Nominated/).

Тази година конкурсът е със специалното участие на съоснователя на първата българска компания-еднорог Payhawk Христо Борисов. Церемонията за връчване на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г.

Към формуляра за регистрация

Повече информация за конкурса

TOP