ЕАОС обяви фотоконкурса „Градски съкровища“ 2024

ЕАОС обяви фотоконкурса „Градски съкровища“ 2024

Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) кани всички любители на природата и фотографията от цяла Европа да уловят същността на нашите градове чрез вдъхновяващи моменти, които ни носят радост и надежда за едно по-устойчиво утре.

Европейската агенция по околна среда стартира фотоконкурса „Urban Treasures“ 2024. Целта на тазгодишния фотоконкурс “Градски съкровища” е да отбележи чрез снимки напредъка, който правим за озеленяване и подобряване на нашите квартали, да изобразим нашите градове и селища не само като бетонни мрежи, но и като живи, дишащи екосистеми, да отбележим положителните стъпки и дейности, предприети за едно по-устойчиво утре – такова, в което градовете процъфтяват заедно с природата, а кварталите се развиват като жизнени, екологични убежища.

Участниците могат да изпращат снимки в три категории, които ги вдъхновяват да уловят изпълнени с надежда моменти от всекидневието си:

  • Дивата природа в града;
  • Чаровни квартали;
  • Зелено в сърцето.

Изберете най-добрите си снимки (максимум 5 броя) и ги изпратете чрез онлайн формуляра в една или повече категории преди 1 октомври 2024 г. Приемат се снимки в близък план, от птичи поглед или от нивото на очите. Преди да кандидатствате, не забравяйте да се запознаете с Правилата и Условията за участие.

Победителят във всяка категория ще получи парична награда от 1 000 EUR. Допълнителни награди от 500 EUR ще бъдат присъдени на най-добрия млад участник, както и на любимата снимка на публиката, която се определя чрез обществено онлайн гласуване в периода 30 октомври – 13 ноември 2024 г.

Участниците трябва да изпратят снимките си до 1 октомври 2024, 23.59 (CEST). Спечелилите проекти ще бъдат обявени на 29 ноември 2024 г.

Кой може да участва?

Всички участници трябва да са навършили 18 години и да са граждани на една от 27-те държави — членки на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Турция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Повече информация за категориите, начина на участие и правилата на конкурса: https://www.eea.europa.eu/en/newsroom/photo-competitions/urbantreasures

Източник: МОСВ

TOP